Uw privacy

Persoonlijke gegevens van abonnees en bezoekers worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld. ANWB houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt. De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is ANWB BV, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag.

ANWB respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. Door uw persoonsgegevens op te geven op de website gaat u ermee akkoord dat ANWB uw gegevens overeenkomstig dit Privacy Statement gebruikt.
 
Verwerking van persoonsgegevens
In het kader van de dienstverlening worden persoonsgegevens vastgelegd. ANWB gebruikt persoonsgegevens van abonnees, klanten en bezoekers van de website voor de uitvoering van de (abonnee)overeenkomst of dienstverlening via internet. Hierbij tracht de ANWB rekening te houden met voorkeuren. Indien u geen prijs stelt op informatie over producten of diensten of wanneer u uw toestemming voor het ontvangen van informatie per e-mail wilt intrekken (overigens kan dat laatste ook door gebruik te maken van de afmeldlink in het bericht), dan kunt u een briefje te sturen naar ANWB Rechtshulp, ter attentie van de redactiesecretaris Mw. Mr. Machteld Donkerlo, onder vermelding van WBP, postbus 93200, 2509 BA Den Haag.
 
Klikgedrag
Op deze website van de ANWB worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers identificeren, bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina’s. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan de ANWB haar dienstverlening aan u verder optimaliseren.
 
Gebruik van cookies
De ANWB maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Dit is een klein eenvoudig bestandje met gegevens dat of op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen of in de sessie van uw browser staat.

De sessie-cookie bevat geen persoonsgegevens en dient enkel om het gebruik van deze ANWB-site voor u gemakkelijker te maken.

Daarnaast maakt de ANWB ook gebruik van een speciaal cookie. Aan de hand van dit cookie kan onze website u herkennen de volgende keer dat u op de site langskomt. Met behulp van dit cookie kan de site speciaal op u worden ingesteld; een hulpmiddel om het gebruik van de site voor u nog aangenamer te maken. Als u in uw browser het gebruik van cookies heeft uitgezet, kunt u nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.
 
Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, dan kunt u deze richten aan:

ANWB, t.a.v. de Privacy coördinator, Postbus 93200, 2509 BA Den Haag of e-mail: privacy@anwb.nl.
 
Wijzigingen
De ANWB behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Check daarom regelmatig de privacyverklaring voor het privacybeleid van de ANWB.

juli 2014